• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Gansbeke laat zich goud in Montréal pas in gouden score ontglippen

  Van Gansbeke (links) pronkt met zijn zilveren medaille.

  Kenneth Van Gansbeke heeft op de Grand Prix in Montréal zilver veroverd. Onze landgenoot was dicht bij de gouden medaille, maar verloor de finalekamp in de gouden score. Van Gansbeke pakt ook belangrijke punten met het oog op de Olympische Spelen.

  Van Gansbeke (IJF-38) lag niet echt onder in de finale tegen de Mongool Kherlen Ganbold (IJF-10). Beiden gingen met één strafpunt de verlengingen in. Maar na anderhalve minuut kwam er voor onze landgenoot een strafpunt bij en nog eens drie minuten later, toen hij te opzichtig een Mongoolse aanval ontweek, kreeg Van Gansbeke het noodlottige derde strafpunt achter zijn naam.

   

  Het zilver zet hem wel op pad naar de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. De 490 gewonnen punten worden voor de volle honderd procent in rekening gebracht.