Nederland domineert in Giro Rosa, Marianne Vos wint 2e etappe

  Marianne Vos

  Vos haalde het voor 3 andere landgenotes.

  Marianne Vos heeft de eerste etappe in de Giro Rosa op haar naam gebracht. De Nederlandse van CCC-Liv haalde het voor Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) en Lucinda Brand (Sunweb). Anna van der Breggen finishte als vierde. Katarzyna Niewiadoma blijft leider.

  Onze landgenote Sofie De Vuyst schoof mee in de vroege vlucht, samen met Antri Christoforou, maar na de Colle del Lys werden ze opnieuw gegrepen door het peloton. Daarna viel het niet stil en toonde met Kelly Van Den Steen zich opnieuw een landgenote. Zij sprong weg met Romy Kasper. Samen reden ze een voorsprong van drie minuten bij elkaar.

   

  In het peloton gunden ze hen niet meer bonus. Boels-Dolmans en Mitchelton-Scott, dat vrijdag 53 seconden had verloren in de ploegentijdrit, en Bigla, 24 tellen kwijt, namen de kop in het peloton en op 7 km van het eind werd het duo gegrepen waarna de finale losbarstte

   

  Iedereen verwachtte zich aan een sprint, maar dat was buiten Julie Van De Velde en Lucy Kennedy gerekend. Zij trokken in de aanval, maar zonder succes. In de hellende slotkilometer toonde Vos zich de snelste voor haar landgenotes. Niewiadoma eindigde in dezelfde groep als Vos en blijft leidster.

  Uitslag rit 2

  1  Marianne Vos CCC - Liv
  2  Annemiek van Vleuten Mitchelton-Scott
  3  Lucinda Brand Team Sunweb
  4  Anna van der Breggen Boels - Dolmans Cycling Team
  5  Soraya Paladin Alé Cipollini

  Het rittenschema

  rittenschema Giro Rosa 2019
        winnaar leider
  rit 1 Cassano Spinola – Castellania (ploegentijdrit) 18 km Canyon-SRAM Niewiadoma
  rit 2 Viu – Viu 78 km Vos Niewiadoma
  rit 3 Sagliano Micca – Piedicavallo 104 km Vos Niewiadoma
  rit 4 Lissone – Carate Brianza 101 km Borghesi Niewiadoma
  rit 5 Ponte in Valtellina – Lago di Cancano 101 km Van Vleuten Van Vleuten
  rit 6 Chiuro – Teglio (tijdrit) 12,1 km Van Vleuten Van Vleuten
  rit 7 Cornedo Vicentino – San Giorgio di Perlena 128 km Vos Van Vleuten
  rit 8 Vittorio Veneto – Maniago 133 km Banks Van Vleuten
  rit 9 Gemona del Friuli – Chiusaforte 126 km Van der Breggen Van Vleuten
  rit 10 San Vito Al Tagliamento – Udine 120 km Vos Van Vleuten