Denswil verlaat Club Brugge en tekent bij Italiaanse middenmoter

  Stefano Denswil zal komend seizoen niet langer het shirt van Club Brugge dragen. De Nederlander trekt naar Bologna in de Serie A. Hij tekende er een contract voor drie jaar. "Ik wens jullie het allerbeste voor de toekomst", liet hij weten aan de Club-fans.

  Denswil speelt al sinds 2015 bij Club Brugge. De Nederlander werd weggeplukt bij Ajax en verzamelde in zijn 4,5 seizoenen in België heel wat speelminuten. De verdediger kwam 177 keer in actie bij blauw-zwart en won zo twee titels, 1 keer de Croky Cup en 2 supercups.

   

  Denswil had nog een contract voor een jaar in België, maar het was duidelijk dat hij aasde op een transfer. Hij kiest voor de Serie A en tekent bij Bologna FC 1909. Die club promoveerde in 2015 weer naar de hoogste voetbalklasse en eindigde vorig seizoen op de 10e plaats.

   

  Denswil nam afscheid van de fans met een korte video. "Ik wil jullie bedanken voor de afgelopen jaren", zei hij. "Ik ben hartstikke blij dat jullie achter ons stonden. We hebben samen mooie prijzen mogen vieren. Ik wens jullie het allerbeste voor de toekomst. En ga zoals altijd voor de titel."

   

  Het vertrek van Denswil is voor Club Brugge de tweede grote aderlating deze zomer. Het zag eerder ook spits Wesley naar Aston Villa verkassen.

  Bij Bologna kiest Denswil meteen ook voor een nieuwe haarkleur