• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Debuut van Zion Williamson en R.J. Barrett ingekort door aardbeving

  De eerste stappen in de NBA van Zion Williamson, algemeen aanzien als de volgende grote ster van het basketbal, zijn vrijdagavond in Las Vegas niet optimaal verlopen. Door een aardbeving moest zijn 1e partij met de New Orleans Pelicans ingekort worden.

  Williamson, de 1e keuze bij de draft, kwam tegen de New York Knicks in een wedstrijd in de zomercompetitie in Nevada tot 11 punten en 3 rebounds in 9 minuten speeltijd. Bij de tegenstander uit New York debuteerde R.J. Barrett, zijn oud-ploegmakker bij Duke University. De Canadees, 3e keuze bij de draft, kwam tot 10 punten in zijn 1e duel.     

   

  De ontmoeting werd 8 minuten eerder stopgezet door een aardbeving met een sterkte van 7.1 op de Schaal van Richter, die de regio rond Nevada zwaar trof.  

  Was het een aardbeving, of was het Zion Williamson zelf?