zat 29/6 Uruguay Peru 0-0 (4-5)

Rode kaart Messi overschaduwt 3e plaats Argentinië op Copa America

za 6 juli 2019 23:15
De ref trekt rood voor Medel en Messi.

Argentinië heeft Chili verslagen in de match voor de derde plaats op de Copa America: 2-1. Sergio Agüero en Paulo Dybala scoorden voor Argentinië, terwijl Messi nog voor de rust rood kreeg in een verhit duel.

Bekijk de rode kaart voor Messi en Medel

Rode kaart voor Messi overschaduwt Argentijnse zege

Het gebeurde net voor de rust. Medel schermde een buitenlopende bal af en Messi probeerde die bal nog binnen te houden. Er was contact en daar was Medel niet mee gediend. De aanvoerder van Chili ging neus-aan-neus staan met Messi en die gaf niet af.

Na wat haantjesgedrag kregen Medel en Messi allebei rood, tot woede van beide teams. Het was het hoogtepunt van een bitse eerste helft met enkele zware fouten en opstootjes.

De sportieve hoogtepunten in de eerste helft waren de goals van Argentinië. Een uitgekookte Messi had met een snel genomen vrije trap Agüero op weg naar de 1-0 gezet en niet veel later verdubbelde Dybala de voorsprong.

Na de rust vergat Argentinië het af te maken en werd het nog spannend toen dankzij de VAR de bal op stip ging voor Chili. Vidal gaf de supporters van Chili nog wat hoop met de aansluitingstreffer, maar Argentinië hield daarna stand. In de voorbije edities van de Copa America (2015 en 2016) had Chili Argentinië telkens verslagen in de finale na strafschoppen.