Kleppers vallen als vliegen op Afrika Cup: Egypte ligt er ook uit

  Zuid-Afrika had genoeg aan één doelpunt.

  Zuid-Afrika had genoeg aan één doelpunt.

  De 1/8e finales op de Afrika Cup zijn voorlopig een waar slagveld geworden. Na Marokko en titelverdediger Kameroen is nu ook gastland Egypte uitgeschakeld. Mo Salah en co verloren met 1-0 van Zuid-Afrika.

  Egypte had gehoopt om voor eigen volk zijn 8e Afrika Cup te pakken, maar stuitte in de 1/8e finales dus op een vinnig Zuid-Afrika. Nochtans hadden de Egyptenaren wel een handvol kansen om op voorsprong te komen, maar het vizier van Mohamed Salah en Trezeguet stond niet op scherp.

   

  Dat brak het gastland zuur op in de slotfase van de wedstrijd. Lorch rondde een snelle tegenaanval van de Zuid-Afrikanen af en maakte het muisstil in het Cairo Stadium. Bij Zuid-Afrika speelde Percy Tau, afgelopen seizoen een van de smaakmakers bij Union, een sterke wedstrijd.

  De verloren match bleef niet zonder gevolgen bij Egypte. Hany Abo Rieda, de voorzitter van de Egyptische voetbalbond, nam eerst afscheid van bondscoach Javier Aguirre en zijn volledige technische staf. Vervolgens nam Abo Rieda onder druk van de publieke opinie zelf ontslag als voorzitter. Hij blijft tot het einde van het toernooi wel aan het hoofd van het organisatiecomité van de Afrika Cup staan.