• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barça bevestigt contact met Griezmann, Atletico reageert: "Gebrek aan respect"

  Antoine Griezmann

  Trekt Griezmann binnenkort naar Barcelona?

  Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft tijdens een persconferentie gereageerd op enkele transfergeruchten, gelinkt aan zijn club. Een terugkeer van Neymar naar Camp Nou lijkt lastig, de interesse voor Griezmann werd bevestigd.

  Neymar strikken wordt lastig, intrede Griezmann?

  De geruchtenmolen doet weer volop zijn werk op de transfermarkt, zo ook bij Barcelona. Neymar werd al een tijdje gelinkt aan een mogelijke terugkeer naar Camp Nou. Ook de naam van Antoine Griezmann viel al enkele keren. Tijdens een persconferentie greep Barça-voorzitter Bartomeu de gelegenheid voor een officiële reactie.

   

  Wat Neymar betreft, lijkt het een lastige zaak te worden. "We weten dat Neymar PSG wil verlaten", vertelt Bartomeu. "Maar we weten ook dat de club hem niet wil verkopen. Dus er is geen reden om hem te laten tekenen."

   

  Barcelona onthulde ook een ontmoeting tussen Barça-CEO Oscar Grau en die van Atletico Madrid, Angel Gil Marin, over een mogelijk contract van Griezmann bij Barcelona. De Fransman liet in mei al verstaan Atletico te willen verlaten. Met de komst van de jonge João Felix lijkt een transfer dan ook dichter dan ooit.

   

  De afkoopclausule van Griezmann is gedaald van 200 miljoen euro naar 120 miljoen euro, maar Bartomeu zei dat Barcelona probeert om een deal te bereiken zonder de clausule te betalen.

   

  "Gisteren hadden we een ontmoeting in Madrid, Gil Marin en Oscar Grau zagen elkaar en we vroegen of het mogelijk was om te onderhandelen voor Griezmann," voegde hij eraan toe. Griezmann wees vorig jaar een transfer naar Barca nog af.

   

  Naast de 2 vedetten had Bartomeu het ook kort over ex-doelman Victor Valdes. "We zouden het geweldig vinden om hem weer naar huis te zien komen", vertelt de voorzitter over de ex-Standard-doelman. "De komende dagen zien we wel welke positie we hem kunnen aanbieden."

  Atletico Madrid: "Gebrek aan respect"

  De woorden van Bartomeu bereikten al snel de Madrileense club, die niet opgezet is met het nieuws. 

   

  "Atletico Madrid was zich ervan bewust dat FC Barcelona en de speler in maart een overeenstemming hadden bereikt", schrijft Atletico in een lange verklaring. De club voegt eraan toe dat ze weigert om Barça faciliteiten te verlenen voor de opstapclausule te betalen.

   

  "Het antwoord van Atlético Madrid was duidelijk negatief, omdat zowel FC Barcelona als de speler een gebrek aan respect toonden voor Atletico Madrid en de supporters."

  De uitspraken van Bartomeu

  De reactie van Atletico Madrid