• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voormalig Australisch toprenner Bobridge moet 4 jaar de cel in

  " "

  Jack Bobridge reed in zijn laatste jaar (2016) voor Trek-Segafredo.

  Van een slecht pad gesproken: de Australische ex-renner Jack Bobridge (29) is door een rechter veroordeeld tot meer dan 4 jaar gevangenis. De tweevoudige nationale kampioen op de weg én succesvol baanrenner liet zich na zijn carrière in met drugshandel.

  Bobridge reed vooral een mooi palmares bij elkaar op de baan met een pak Australische, WK- en olympische medailles. Zo pakte hij zilver in de ploegenachtervolging in Rio 2016 en Londen 2012. Maar na Rio besliste hij te stoppen, omdat hij geplaagd werd door artritis.

   

  En hij ging niet goed om met het vermaledijde zwarte gat. Bij een undercoveroperatie door de Australische politie werd hij opgepakt op beschuldiging van drugs dealen.

   

  De rechtbank van Perth vond Bobridge schuldig aan 4 aanklachten waarbij hij een voormalige vriend ecstasytabletten bezorgde tussen maart en augustus 2017. Hij kreeg in totaal 4,5 jaar cel, maar komt wel in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

   

  Tijdens zijn getuigenis gaf Bobridge trouwens toe dat hij tijdens zijn actieve wielercarrière op recreatieve basis drugs (xtc en cocaïne) gebruikte. Samen met 2 ploegmakkers nam hij die in de wetenschap dat die op de dag van de wedstrijd verdwenen waren.

   

  De drugs hielpen Bobridge de pijn te bestrijden die hij ondervond van zijn artritis. De enige legitieme medicijnen die hij daarvoor kon nemen, veroorzaakten immers chronische vermoeidheid. De namen van zijn 2 ploegmakkers werden door de rechter niet bekendgemaakt.