Manchester United verlengt contract goudhaantje Pereira

  Pereira voelt zich goed bij Manchester United en verlengt zijn contract tot 2023.

  Andreas Pereira heeft zijn contract bij Manchester United verlengd tot 2023, met optie op nog een extra jaar. De Belgische Braziliaan speelde het voorbije seizoen 22 officiële duels voor United, waarin hij 1 keer scoorde. 

  Na het vertrek van Marouane Fellaini naar China en de transferperikelen rond Romelu Lukaku, lijkt Andreas Pereira de enige met zekerheid overgebleven Belgische link met United. De 23-jarige aanvaller, geboren in Duffel, ligt al sinds juli 2012 onder contract op Old Trafford en tekent nu dus bij tot 2023. "Ik ben al zo lang in Manchester dat ik de stad en club als mijn thuis beschouw. Ik ben blij dat ik mijn carrière hier kan verderzetten."

   

  Pereira kreeg zijn jeugdopleiding bij Lommel en PSV, in april 2014 maakte hij bij United zijn debuut in de hoofdmacht. Na uitleenbeurten aan Granada in 2016-2017 en Valencia in 2017-2018 was het voorbije seizoen zijn beste ooit in rood-witte loondienst. Hij kwam 22 keer in actie en scoorde 1 keer.

   

  Vorig jaar maakte de aanvaller zijn debuut bij de Seleçao in een vriendschappelijke interland tegen El Salvador. Aangezien het slechts om een oefenduel ging, kan Pereira nog steeds uitkomen voor de Rode Duivels. Die kans lijkt echter klein want de youngster heeft al meermaals aangegeven ervan te dromen om voor Brazilië te kunnen spelen.