• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kyrgios strikes again: "Sloeg bewust die bal naar lichaam Nadal"

  Met Kyrgios op de baan is het nooit saai.

  Nick Kyrgios heeft opnieuw van zich laten horen. Na zijn verlies tegen Rafael Nadal in de tweede ronde op Wimbledon kreeg het enfant terrible een pak vragen over enkele dingen die hij deed op het veld. "Heb je spijt dat je een bal vol naar het lichaam sloeg van Nadal?", vroeg een reporter. "Neen, waarom zou ik? Hoeveel geld staat er op zijn rekening?", was zijn antwoord.

  Met Kyrgios is het nooit saai. Ook nu zorgde hij voor een geladen, opgezweepte, opgehitste sfeer op en rond Centre Court. Discussies met de umpire, onderhandse opslagen en een forehand recht naar het lichaam gemikt van Nadal waren enkele ingrediënten die in de cocktail zaten die Kyrgios shakete op het Londense gras.

   

  En Kyrgios is duidelijk: over die bal naar het lichaam van Nadal heeft hij geen spijt. "Ja, ik wou hem raken op zijn borst. En dan? De bal raakte uiteindelijk zijn racket, toch? Waarom zou ik me dan verontschuldigen? Nadal heeft al zoveel grand slams gewonnen. Hoeveel geld heeft hij op zijn rekening staan? Ik denk dat hij wel tegen een bal op zijn borst kan."

   

  Ook Nadal kreeg nadien vragen over het voorval. Hij vond het een gevaarlijke actie van Kyrgios. "Niet voor mij, wel voor de lijnrechters en het publiek. Als je de bal zo raakt, weet je nooit waar die gaat uitkomen. Deze keer was de bal binnen en raakte hij me bijna, maar dat is geen probleem. Ik ben een prof, dus ik weet hoe ik die bal moet ontwijken. Ik ben niet kwaad op hem, ik wil gewoon tennissen."

  De bewuste fase

  "Het is maar tennis"

  De hele persbabbel na zijn verloren duel was overigens bijzonder amusant. Al bij de eerste vraag gaf hij een sneer naar de journalist in kwestie. Die vroeg hem of het een goed idee was om de avond voor de partij nog de kroeg in te duiken.“Nee, maar je vindt het veel te leuk om deze vraag te stellen. Je leven moet wel erg saai zijn”, stelde Kyrgios.

   

  Maar Kyrgios keek in zijn persconferentie ook naar zichzelf in de spiegel. "Ik train niet dag in, dag uit. Ik ben een goeie tennisser en kan een hoog niveau halen, maar ik doe niet genoeg voor mijn sport. Aan het eind van de dag is het maar tennis. Is dat nu echt zó belangrijk? Voor mij alvast niet”, aldus Kyrgios.

   

  De Australiër kreeg ook vragen over het voorval met zijn landgenoot Bernard Tomic. De organisatie van Wimbledon pakte hem al zijn prijzengeld af nadat er geoordeeld werd dat Tomic niet genoeg zijn best had gedaan op het veld. Kyrgios is alvast niet te spreken over die beslissing. "Al zijn prijzengeld afpakken, is gewoon overdreven", zei hij.

  Bekijk hier de babbel van Kyrgios na zijn verloren partij

  Opvallende supporter voor Kyrgios

  Tot slot was er nog een opvallend iets dat zich afspeelde naast het terrein waar Kyrgios en Nadal elkaar bekampten. Zo vertoefde de Canadese tennisspeelster Eugenie Bouchard in de box van Kyrgios. Ze plaatse ook een foto op Twitter van de match met drie liefhebbende emoji's erbij. 

   

  Het wakkert alvast de geruchtenmolen aan dat de twee er een relatie op zouden nahouden.

  Wimbledon: tweede ronde (m)

  Nick Kyrgios (57)
  set
  Rafael Nadal (3, 3)
  3
  1
  6
  6
  2
  3
  6
  5
  3
  7
  7
  6
  3
  4
  7
  7