• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Julie Vanloo: "Als we Hongarije kloppen, is ons EK geslaagd"

  Julie Vanloo kent Hongarije goed.

  Julie Vanloo kent Hongarije goed.

  De Belgian Cats spelen zaterdagmiddag om 12.30u tegen Hongarije op het EK basketbal. De inzet: een plaats in de top 6 en een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi. "Als we winnen, hebben we ons doel bereikt", zegt Julie Vanloo, die afgelopen seizoen in de Hongaarse competitie speelde.

  Julie Vanloo gaat volgend seizoen in Australië aan de slag, maar het voorbije seizoen verdedigde ze de kleuren van Pecs in Hongarije. De Belgische guard is dus uitstekend geplaatst om de sterkte van de Hongaarse nationale ploeg in te schatten. "Ik ken de ploeg goed en een aantal speelsters ken ik ook persoonlijk", vertelt Vanloo aan Sporza.

   

  "Het is een fysiek sterke ploeg, met een aantal talenten en een hele goeie genaturaliseerde Amerikaanse. Ik ben niet verwonderd dat Hongarije zo ver geraakt is en we mogen hen zeker niet onderschatten. Het is een ploeg die nooit opgeeft."

   

  "De Hongaarse competitie is ook een opkomende competitie. Veel ploegen spelen Europees en dus zijn er veel speelsters met Europese ervaring. Basket leeft wel in Hongarije. Ik verwacht een goeie en fysiek sterke ploeg, maar daar zijn we op voorbereid."

  Yvonne Turner is de sterkhouder bij Hongarije.

  Yvonne Turner is de sterkhouder bij Hongarije.

  "We worden niet langer onderschat"

  Hoe kijkt Julie Vanloo terug op het EK van de Belgian Cats tot nog toe? "Het is een moeilijk toernooi. Niet alles loopt op wieltjes zoals op het vorige EK of het WK. Maar dat hoort bij topsport", weet Vanloo.

   

  "We zijn niet langer het België dat onderschat wordt en daar moeten we mee leren omgaan. Iedereen is beter geworden en kent nu ook al onze speelsters. Voor ons is dat een leerproces en dat zal ons sterker maken."

   

  "We maken nog kans op een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi en dat was toch ons doel. Als we dat doel bereiken, is ons EK geslaagd. Dan sluiten we het toernooi af met een positieve noot en kunnen we voortbouwen aan de toekomst."

   

  Vanloo hoopt een nieuwe close game te vermijden. "We hebben wel al vaak close games gewonnen, maar terugkomen in de wedstrijd kost altijd zoveel energie. Het zou goed zijn om eens meteen een kloof te slaan. We zijn in elk geval klaar voor de wedstrijd. We zullen nog één keer alles geven en dan kunnen we hopelijk genieten van een welverdiende vakantie."

  Julie Vanloo

  Julie Vanloo