West Ham-watcher over Nasri: "Hij zou plek in Premier League nog verdienen"

  Samir Nasri

  Samir Nasri speelde zijn laatste wedstrijden in de Premier League in het shirt van West Ham.

  Vincent Kompany heeft zijn eerste grote vis bij Anderlecht te pakken: Samir Nasri. De Fransman speelde geruime tijd samen met Kompany bij Manchester City, maar een transfer naar het Astridpark komt toch als een verrassing. "Een goede keuze", klinkt het bij Sam Inkersole, West Ham-watcher voor de Daily Mirror.

  Inkersole: "Nasri heeft nog iets te bewijzen"

  De transfer van Nasri naar Anderlecht mag toch een toptransfer genoemd worden. Eén die als een verrassing kwam in het Belgische voetbal. Sporza belde met West Ham-watcher Sam Inkersole over de opvallende transfer. 

   

  "Of we hier in Engeland ook zo verrast zijn? Niet echt", verklaart Inkersole. "Hij had moeite in de Premier League, ook was hij niet altijd fit. Ik bedoel het niet grof tegenover de Belgische competitie, maar Nasri zal er wel een van de betere spelers zijn. Ik ben dus niet verrast door zijn transfer, het was een heel goede keuze, zeker gezien zijn relatie met Kompany."

   

  Een speler als Nasri kon evengoed kiezen voor een goedbetaald avontuur in het Midden-Oosten. Kan hij zich nog opladen voor een passage bij Anderlecht? "Voor het geld kiezen zou makkelijk zijn, maar met zijn reputatie van de laatste 2 jaar heeft Nasri nog wel iets te bewijzen. Hij heeft nog een paar onafgemaakte zaken, net als zijn coach en collega-speler."

   

  "Of Nasri nog zijn plek zou hebben in de Premier League? Dat denk ik wel, dat bewees hij ook al enkele keren het afgelopen seizoen. Misschien niet op topniveau bij Manchester City, Liverpool of Tottenham, eerder in de middenmoot, teams zoals zijn voormalige club, West Ham.  Maar spijtig genoeg gooiden blessures roet in het eten en kon hij zijn ware potentieel nooit echt tentoonstellen."

   

  Waarom verliet hij West Ham dan? "Simpelweg omdat ze hem geen nieuw contract gaven. Ze waren ongerust over zijn kuitblessures. Met zijn dopingverhaal en de 18 maanden schorsing er nog eens bij, was het ook niet makkelijk. Ik denk dat hij het niveau er nog wel aankon, maar hij speelde niet voldoende minuten, wat doorslaggevend was voor West Ham."

  Voor het geld kiezen zou makkelijk zijn, maar met zijn reputatie van de laatste 2 jaar heeft Nasri nog wel iets te bewijzen. Hij heeft nog een paar onafgemaakte zaken.

  "Ik denk niet dat ze bij West Ham treurden om zijn vertrek"

  Met zijn kuitblessures lijkt het toch niet zeker of Nasri wel 100% fit zal zijn. "Ik denk niet dat ze bij West Ham bang waren dat hij veel buiten strijd zou zijn", vertelt Inkersole. "Het probleem was vooral dat hij 18 maanden lang niet gespeeld had door zijn schorsing. Maar hij heeft nu de tijd om de voorbereiding bij Anderlecht vol te maken, wat alleen maar goed kan zijn op lange termijn."

   

  De vraag blijft: wat is het niveau van Nasri? Wat kunnen de Anderlecht-supporters verwachten? "Zijn niveau bij West Ham ging wat op en neer. Soms had hij geen grote impact, andere wedstrijden kon hij de match doen keren. Ik denk eerlijk gezegd dat ze bij West Ham niet treurden om zijn vertrek, maar hij heeft zich dan ook niet volledig kunnen bewijzen door omstandigheden."

   

  Smaakt de transfer van Nasri naar meer ex-ploegmaats van Kompany? "Dat zou kunnen", vertelt Inkersole. "Maar het zou niet goed zijn voor Kompany om veel dure spelers op leeftijd aan te trekken. Bij Anderlecht zelf zijn er nog wel wat jonge spelers die wat te bewijzen hebben. Dat weet Kompany ook wel. Als je die kern hebt met spelers die uiteindelijk misschien zelf naar de Premier League zullen trekken, zal hij daar meer voordeel uit halen. Ook al is de ervaring die een Nasri heeft zeker nodig."

  Kompany & Nasri

  Kompany en Nasri wonnen bij ManCity 2 landstitels, 1 League Cup en 1 FA Community Shield.