FIFA-voorzitter: "Wil 32 landen op volgend WK bij de vrouwen"

  Gianni Infantino (rechts) is vol lof over het vrouwenvoetbal.

  Gianni Infantino (rechts) is vol lof over het vrouwenvoetbal.

  Op het WK vrouwenvoetbal spelen Nederland en de VS zondag de finale. FIFA-voorzitter Gianni Infantino is nu al tevreden over het toernooi en wil de Wereldbeker al bij de volgende editie uitbreiden naar 32 landen.

  Het WK kent pas zondag zijn ontknoping, maar Gianni Infantino kijkt nu al tevreden terug op deze editie. "Het was het beste WK bij de vrouwen in de geschiedenis", zegt de Zwitser, die het ijzer wil smeden nu het heet is."

   

  "Ik zou graag volgend jaar al een WK voor vrouwenclubs organiseren. Als dat niet mogelijk is, toch zeker het jaar erna."

   

  Daarnaast wil Infantino ook het WK voor landen uitbreiden van 24 naar 32 teams. "Als we dat al voor 2023 willen doen, zullen we snel moeten handelen. We kunnen geïnteresseerde landen de kans geven om opnieuw een bid samen te stellen, eventueel om medeorganisator te zijn. Niets is onmogelijk."