• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Jong landt in Barcelona: "Filosofieën Ajax en Barça lijken op elkaar"

  De Jong zet vandaag officieel zijn krabbel voor een contract van vijf jaar.

  Frenkie De Jong is neergestreken in Barcelona. Het nieuwe, Nederlandse goudhaantje arriveerde gisteren in de Catalaanse hoofdstad en onderging al een eerste fotoshoot. Vandaag wordt hij officieel voorgesteld. 

  Bij zijn aankomst werd de Nederlandse middenvelder meteen om een eerste reactie gevraagd. "Ik ben blij dat ik hier eindelijk ben", waren zijn eerste woorden. "Als kind droom je ervan om ooit voor Barcelona te mogen spelen. Ik kijk ernaar uit om voor het eerst op het gras van Camp Nou te lopen."

   

  De Jong lichtte ook nog eens zijn keuze voor Barcelona toe. "Ik houd van de manier waarop Barcelona voetbalt. De filosofieën van Ajax en Barcelona lijken op elkaar, dus ik zal het hier zeker naar mijn zin hebben. Dat ik met mijn idool Lionel Messi zal samenspelen, is iets om echt naar uit te kijken."

   

  Vanavond, om kwart over 6, wordt De Jong officieel voorgesteld bij Barcelona. De Nederlander zal eerst zijn krabbel zetten onder een contract van vijf jaar, om vervolgens nog een fotoshoot te doen en zijn eerste persconferentie te houden. 

  Enkele tweets van Barcelona over de komst van De Jong