• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Coach van Mertens voor haar derde duel: "Laat Elise maar creatief zijn"

  Elise Mertens

  Vandaag speelt Elise Mertens (WTA-21) om 12 uur in de derde ronde tegen de Chinese Qiang Wang (WTA-15). Na drie nederlagen hoopt onze landgenote vandaag eindelijk eens te winnen van Wang. "Mertens is tactisch rijper geworden", vindt Robbe Ceyssens, de vriend en coach van Mertens. 

  Elise Mertens speelt straks haar derde ronde in Londen. De 23-jarige klopte in de tweede ronde de Roemeense Niculescu (WTA-111) in twee  sets. Nu wacht de Chinese Qiang Wang in de 1/16e finales. Volgens haar coach Robbe Ceyssens is ze niet kansloos.

   

  "De eerste ronde was makkelijker dan de tweede. Donderdag moest Elise niet rekenen op fouten van haar tegenstander, maar moest ze het zelf waar maken. Ze is rustig gebleven en daar verdient ze alle credits voor. Tegen Niculescu moest ze schaken: zet-tegenzet. Ze heeft haar plan goed gevolgd”, zegt Ceyssens.


  "Ze heeft geleerd om niet te panikeren als ze niet meteen oplossingen vindt en zich af te vragen wat ze moet doen om een tegenstander te vloeren. Daar heeft ze stappen in gezet. Die tactische rijpheid komt er door veel matchen te spelen en na de wedstrijd naar beelden te kijken en zichzelf op de rooster te leggen. Ze kijkt meer in de spiegel."

  Elise heeft geleerd om niet te panikeren als ze niet direct oplossingen vindt en zich af te vragen wat ze moet doen om een tegenstander te vloeren.

  "Elise zal goed moeten retourneren"

  Elise Mertens, zes plaatsen lager op de WTA-ranking dan Wang, verloor in de 1/16e finales van Indian Wells nog van de Chinese na een marathonmatch. 

   

  "Elise heeft twee keer heel nipt verloren van Wang. Aziaten staan vaak heel goed in de rally, bewegen goed, maar dat is niet het wapen van Wang. Elise zal goed moeten retourneren om zo te proberen in het voordeel te geraken. Laat Elise maar creatief zijn, ze moet haar ding doen."