• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vlaamse strijd om de bollen op de Muur? "Ze zullen geprikkeld zijn"

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet heeft zijn zinnen gezet op de bolletjestrui na de 1e rit.

  De kans dat een Belg de eerste rit door België wint, is klein. Maar op de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg kunnen onze landgenoten wel bikkelen om de bolletjestrui. Michel Wuyts blikt vooruit naar de eerste Tourdag.

  "De Belgen zullen het meest gemotiveerd zijn om die bolletjestrui te veroveren op de Muur en Bosberg. Dan zijn ze 2 dagen zoet, dat is niet te versmaden", weet Michel Wuyts.

   

  "Van Avermaet heeft al laten blijken dat hij daar zin in heeft en ook andere jongens zullen geprikkeld zijn. Vlaamse types als Van Aert, Stuyven en Benoot. De Vlaamse jongens zullen zich in dit stukje Vlaanderen willen onderscheiden."

   

  "De Muur zit wel te vroeg in het parcours om een rol te spelen in het koersverhaal. Dat was anders geweest als ze de etappe in de andere richting hadden gereden, zoals Van Avermaet al suggereerde. Maar parcoursbouwer Gouvenou heeft het geprobeerd en heeft vastgesteld dat het praktisch niet mogelijk was om via het westen Brussel binnen te vlammen."

   

  "Ik hoor her en der dat we het parcours niet mogen onderschatten, met al die Brusselse lanen die op en af gaan. Maar in de Tour gebeurt niet wat er in een klassieker gebeurt. Het is misschien wel voldoende om een paar sprinters af te matten."

   

  "In de sprint hebben we zelf geen kandidaat. Merlier doet niet mee aan de Tour en hij moet zich ook nog bewijzen op dit niveau. Van Aert zou dan de rapste moeten zijn van de landgenoten die wel in de Tour zitten, maar hij mág zich niet bewijzen in de vlakke etappes, wat logisch is met Groenewegen in de ploeg, die nog altijd sneller is."