• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tomic verliest prijzengeld na "beschamende" partij in eerste ronde

  Na nog geen uur tennissen, moest Bernard Tomic zijn boeltje al pakken tegen Jo-Wilfried Tsonga.

  Bernard Tomic heeft geen plezier beleefd aan Wimbledon dit jaar. De Australiër verloor in de eerste ronde met duidelijke cijfers van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. De organisatie van het grandslamtoernooi heeft nu geoordeeld dat Tomic beneden zijn niveau speelde en daarom zijn prijzengeld verliest.

  De 6-2, 6-1 en 6-4 stond na net geen uurtje tennissen al op het scorebord. Tsonga bereikte al freewheelend de tweede ronde, vooral dankzij de "verschrikkelijke" en "beschamende" prestatie van Tomic, zo oordeelden fans op sociale media.

   

  Het reglement van alle grand slams zegt dat alle spelers die meedoen een "professioneel standaardniveau" moeten halen. Het zijn de umpires die beslissen of spelers die eis aan hun laars lappen of niet. 

   

  Op die manier werd er dus geoordeeld dat Tomic niet goed genoeg zijn best deed op het terrein. Hij kreeg daarom de maximum boete van 57.000 euro, het exacte bedrag dat spelers verdienen aan prijzengeld wanneer ze in de eerste ronde verliezen op Wimbledon.