Juventus maakt zich op voor terugkeer cultkeeper Gianluigi Buffon

  Gianluigi Buffon keert na 1 jaar PSG terug naar zijn oude liefde.

  Amper 1 seizoen is hij weggeweest. Gianluigi Buffon keert, na een jaar geproefd te hebben van de Franse Ligue 1, terug naar zijn geliefde Juventus. De 41-jarige doelman heeft er vanmorgen zijn medische testen afgelegd.

  De terugkeer van Buffon was al een tijdje hangende toen duidelijk werd dat PSG het contract van de Italiaan niet ging verlengen. Die werd bevestigd toen Buffon vanmorgen aankwam in het centrum waar de medische testen plaatsvonden. Een honderdtal fans wachtte de keeper op en juichte hem luidruchtig toe.

   

  Buffon is een absolute legende bij Juventus. Na zijn doorbraak op het grote toneel bij Parma, speelde hij van 2001 tot 2018 bij Juve. Bij de Italiaanse grootmacht heeft hij meer dan 600 matchen op de teller staan en 9 Serie A-titels.

   

  Het afgelopen seizoen werd hij Frans kampioen met PSG.

  Bekijk hier de aankomst van Buffon aan het medisch centrum van Juve