Clubicoon Frank Lampard is nieuwe coach van Chelsea: "He's home"

  " "

  Frank Lampard miste net de promotie naar eerste met Derby County.

  De deal hing al lang in de lucht en is nu afgerond: Frank Lampard wordt bij Chelsea de opvolger van Maurizio Sarri, die naar Juventus trok. Lampard speelde 13 jaar op het middenveld van Chelsea en coachte vorig seizoen Derby County. Hij tekende voor 3 jaar.

  Het was voorbestemd, maar misschien sneller dan verwacht. Omdat Sarri het na 1 seizoen al voor bekeken hield, had Chelsea een nieuwe coach nodig. De 41-jarige Lampard heeft nog maar een seizoen ervaring als hoofdcoach, maar het was wel een goede: hij miste met Derby maar net de promotie naar de Premier League.

   

  Vorige week kreeg Lampard de toelating van zijn club om te praten met Chelsea. En nu is er een akkoord. "He's home", luidt het bij Chelsea. En die stelling is meer dan terecht. Lampard verpersoonlijkt Chelsea. De middenvelder speelde 13 jaar voor de Londense club, goed voor 484 wedstrijden. Met 211 goals is hij clubtopschutter aller tijden.

   

  Lampard pakte 3 titels, de Champions League (2012) en de Europa League (2013) met Chelsea, waar hij nog samenspeelde met Eden Hazard. Die is ondertussen na 7 seizoenen naar Real Madrid vertrokken.

   

  Lampard: "Ik ben enorm trots dat ik als T1 naar Chelsea kan terugkeren.  Iedereen kent mijn liefde voor de club en de geschiedenis die we delen. Ik ben hier om hard te werken en de club naar succes te leiden."

  "Focussen op onze toekomst na vertrek Hazard"

  Frank Lampard wacht in Londen wel een moeilijke opdracht. Sterspeler Eden Hazard is naar Real Madrid vertrokken en bovendien heeft Chelsea deze zomer een transferverbod. "Eden is hier op goeie voet vertrokken. Hij wilde graag naar Real Madrid en de club heeft zijn wens gerespecteerd", zegt de kersverse Chelsea-coach.

   

  "Als Chelsea-supporter ben ik dankbaar voor de mooie momenten die hij ons bezorgd heeft. Ik wens hem alle succes bij Real, maar we mogen ook niet stil blijven staan bij zijn vertrek. Hij is weg nu en we moeten focussen op onze toekomst."

   

  "We hebben een sterke ploeg en een aantal geweldige jonge spelers met veel talent. Het is nu aan mij om dat eruit te krijgen."