Gianluigi Buffon: "Ik kon de Oude Dame niet afwijzen"

  Gianluigi Buffon

  Gianluigi Buffon is terug bij Juventus.

  Na één seizoen bij PSG is Gianluigi Buffon al teruggekeerd bij Juventus. De 41-jarige doelman heeft in Turijn een contract voor één seizoen ondertekend. "Ik ben weer thuis", zegt een blije Buffon.

  Gianluigi Buffon verdedigde bijna 700 keer het doel van Juventus en had een hand in 9 Italiaanse titels. Na een jaartje bij PSG is de legendarische doelman dus terug in Turijn, waar hij donderdag zijn handtekening gezet heeft onder een contract tot medio 2020.

   

  "Ik ben blij om weer thuis te zijn", zegt Buffon. "Het leven is ongelooflijk en je moet altijd blijven dromen. Deze dag is daar het bewijs van."

   

  "Als je familie je nodig heeft, kun je niet neen zeggen. Daarom keer ik terug naar huis. Ik kon de Oude Dame niet afwijzen. Het is een nieuwe etappe in mijn carrière, een nieuwe start. Ik weet dat ik hier nog een rol kan spelen."

   

  Als Buffon komend seizoen 8 wedstrijden speelt in de Serie A, steekt hij Paolo Maldini voorbij als speler met de meeste matchen in de Italiaanse eerste klasse. Volgens Italiaanse media zou Juventus aan Buffon beloofd hebben dat hij zeker die 8 wedstrijden mag keepen. Wojciech Szczesny blijft wel de eerste doelman van Juve.