Arjen Robben beslist na enkele weken tobben zijn schoenen op te bergen

  Robben zwaaide na het seizoen de fans van Bayern al uit.

  Arjen Robben stopt definitief met voetballen. De 35-jarige Nederlander nam enkele weken geleden al afscheid bij Bayern München. Hij gaat uiteindelijk niet aan de slag bij een andere club, maar neemt afscheid. Robben speelde 96 interlands en verloor met Oranje de WK-finale in 2010 tegen Spanje.

  In mei al nam Arjen Robben samen met Ribéry en Rafinha afscheid van Bayern München. Over zijn toekomst schonk de Nederlandse aanvaller nog geen klare wijn, maar hij zou meerdere aanbiedingen gehad hebben. Toch wordt het na wat wikken en wegen geen nieuwe club, maar voetbalpensioen.

   

  "Het is zonder twijfel de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen", laat Robben weten. "Hart en verstand botsen. Ik heb nog liefde voor het spelletje en de overtuiging dat ik de wereld aankan, maar in de realiteit loopt niet alles zoals je het zou willen en ben ik geen jongen van 16 meer. Ik ben nu nog fit en gezond en dat wil ik zo houden. Ik stop dus definitief. En het is goed zo."

   

  Robben speelde bij Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Hij droeg ook 96 keer het shirt van Oranje. Hij verloor in 2010 de finale van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika tegen Spanje. Op 10 oktober 2017 speelde hij al zijn laatste interland. Nederland won tegen Zweden met 2-0, dankzij twee doelpunten van Robben.