Vlap de nieuwe ster in Anderlecht? "Denk dat hij nog wat tijd nodig heeft"

  Youri Mulder: "Vlap heeft het Nederlandse publiek vermaakt."

  De overgang van Michel Vlap van Heerenveen naar Anderlecht is rond. Is de 22-jarige offensieve middenvelder de man die de Brusselse traditieclub weer in hogere sferen kan brengen? Analist Youri Mulder brengt de kwaliteiten en werkpunten van Vlap in kaart.

  Anderlecht heeft bevestigd dat Vlap zijn contract in Brussel ondertekend heeft. De jonge Nederlander verbindt voor vijf jaar lang zijn lot aan paars-wit.

   

  De twee clubs, Anderlecht en Heerenveen, hebben al overeenstemming gevonden over een transfer van naar verluidt 7 tot 8 miljoen euro.

   

  Vlap heeft al te kennen gegeven ontzettend uit te kijken naar zijn verblijf in Brussel. Maar wie is Vlap eigenlijk? Wat heeft hij een club als Anderlecht te bieden?

   

  "Vlap is een heel aantrekkelijke speler. Hij heeft het publiek in Heerenveen en de rest van Nederland vermaakt", zegt de Nederlandse voetbalanalist Youri Mulder.

   

  "Hij is een aanvallende middenvelder die van wat verder moet komen en zo in de 16 belandt. Hij heeft een actie in huis, is goed met de bal aan de voet, heeft een goeie vrije trap en scoort veel. Hij heeft 16 goals gemaakt afgelopen seizoen, voor zijn positie is dat sterk."

   

  "Ik heb Vlap heel goeie wedstrijden zien spelen, maar zag hem soms ook een beetje wegzakken. De vraag is of hij dat stapje naar een topclub als Anderlecht - of toch een topclub in wording weer - kan zetten."

  Vlap is een heel aantrekkelijke speler. Hij heeft het publiek in Heerenveen en de rest van Nederland vermaakt.

  "Ik denk dat Vlap nog wat tijd nodig heeft"

  Vincent Kompany, de speler-manager van paars-wit, zou zelf met Vlap gebeld hebben om de Nederlander te overtuigen van de oversteek naar Brussel.

   

  Mulder: "Ik heb opgevangen dat Anderlecht Vlap al langer volgde dan dat Kompany bij Anderlecht is. Maar als je Kompany aan de lijn krijgt, zul je als speler wel denken: "How, Kompany belt me, deze club wil me heel erg graag hebben." Dat is het plusje dat Anderlecht nu heeft, met dat uithangbord dat Kompany is."

   

  "Ik vind Vlap in potentie een heel goeie speler voor een club als Anderlecht, maar ik vraag me af of hij dat op dít moment al is. Ik denk dat hij nog wat tijd nodig heeft om een club als Anderlecht erbovenop te helpen."

   

  "Vlap is frêle. Niet abnormaal, want hij is nog jong, maar hij moet sowieso nog wat sterker worden."

   

  Vlap verhuist niet naar gerenommeerde Nederlandse clubs als PSV, Ajax of Feyenoord. Is dat een teken aan de wand?


  Mulder: "Er loopt weer veel talent rond in Nederland, maar als de grote 3 van Nederland een speler als Vlap niet willen hebben, dan kun je je inderdaad afvragen of hij dan wel goed genoeg is voor Anderlecht."


  "Anderzijds: Vlap heeft iets bijzonders, hij heeft iets dat andere spelers niet hebben. En kijk naar Nacer Chadli en Dries Mertens, die vanuit kleinere clubs in Nederland een heel mooie carrière hebben uitgebouwd. Zo'n speler zou Vlap ook wel eens kunnen zijn."

  Vader Vlap is ook in Brussel: