Belgisch duo na winnend debuut: "Beginnen elke match met idee dat het haalbaar is"

  Joran Vliegen en Sander Gillé staan voor het eerst op een grandslamtoernooi.

  Joran Vliegen en Sander Gillé spelen voor het eerst samen een grandslamtoernooi. Hun eerste ronde was alvast een succes en zo blijft de droom van het Belgische duo nog zeker eventjes duren. "We zitten in een goeie flow en dan is op dit niveau alles mogelijk."

  Vliegen speelde op Roland Garros zijn eerste grandslamtoernooi aan de zijde van de Kazachse speler Koekoesjkin. Ze haalden meteen de kwartfinales, maar nu met zijn maatje Sander Gillé spelen is toch net een tikkeltje specialer. "Ik was heel blij met mijn prestatie daar, maar natuurlijk wou ik dat het liefst met Sander doen. Dat we hier nu zitten en meteen de eerste ronde winnen, is een geweldig gevoel. Dat is al lang een droom, een doel. Je werkt daar je hele leven voor."

   

  Ook voor dubbelpartner Gillé gaf die prestatie van Vliegen op Roland Garros een dubbel gevoel. "Ik was heel blij voor Joran omdat ik wist dat hij dat niveau aankon. Maar als topsporter wil je dat zelf ook meemaken en zelf die kans grijpen. Maar zijn kwartfinale daar heeft ons nu hier gebracht. En het zal ons de komende maanden nog kansen bieden. Er is nu geen reden meer om terug te kijken. Ik ben enorm blij dat we hier nu samen staan."

   

  In de eerste ronde werd al een Argentijns duo aan de kant gezet. Wat nu? "Dit is het niveau dat we willen spelen", zegt Vliegen. "Dit zijn de toernooien die je wil spelen. We hebben nu getoond dat we het niveau aankunnen. Nu willen we elk jaar aan die grandslamtoernooien deelnemen. Hopelijk komen er nog een aantal grote overwinningen aan."

   

  "De mensen beginnen ons ook te kennen. We krijgen respect van de andere spelers en dat is leuk." Gillé: "Het verschil is heel klein. Een goeie of een slechte dag kan het verschil maken. We zitten in een goeie flow en dan is op dit niveau alles mogelijk. We kunnen ver geraken. Dat wil niet zeggen dat we geen matchen meer zullen verliezen, maar we beginnen aan elke match met het idee: "dit is haalbaar"."

  Wimbledon

  Sander Gillé Joran Vliegen 
  set
  Guillermo Durán Juan Ignacio Londero 
  6
  1
  2
  7
  7
  2
  6
  4
  4
  3
  6
  6
  4
  2