• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Koning zwaait zaterdag zijn poorten open voor Vive le vélo

  Paleis van Laken

  Het gazon ligt er netjes bij voor Karl Vannieuwkerke en zijn gasten.

  Tijdens de Tour kunt u weer elke avond naar onze talkshow Vive le vélo kijken. Zaterdag ontvangt Karl Vannieuwkerke zijn gasten in een bijzonder decor. De koning stelt de tuin van het Kasteel van Laken ter beschikking.

  Vrijdag begint Vive le vélo aan een nieuw seizoen. Karl Vannieuwkerke en zijn team slaan 3 dagen hun tenten op in Brussel.

   

  Zaterdag zwaait de koning de poorten van het Kasteel van Laken open. De tafel van Vive le vélo krijgt er een plaatsje op het piekfijne gazon. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts is een van de gasten op de unieke plek.

  Eerbetoon aan Eddy Merckx

  De Ronde van Frankrijk begint zaterdag met een eerbetoon aan Eddy Merckx. Hij boekte 50 jaar geleden zijn eerste van vijf eindoverwinningen in de grootste en belangrijkste rittenkoers ter wereld.

   

  Rit 1 gaat van start in zijn Brussel en passeert ook in Sint-Pieters-Woluwe, de plaats waar Merckx opgroeide. Via de Muur en de Bosberg gaat het richting Charleroi. Na een passage in Overijse en Tervuren kunnen de sprinters de wattagemeter de hoogte injagen met een koninklijke sprint voor het Kasteel van Laken.