Van Aert cijfert zich weg in 1e Tour: "Voel me goed in dienende rol"

  Wout van Aert

  Wout van Aert: "Het is allemaal spannend."

  Wout van Aert is een van de 7 Belgen die zaterdag hun debuut maken in de Tour de France. "Ik ben niet nerveus, maar het mag snel zaterdag zijn."

  "Groenewegen en Kruijswijk helpen"

  Wout van Aert staat te popelen om aan zijn eerste Tour de France te beginnen. "Het is allemaal spannend. Ik word bijna alleen maar over de hectiek aangesproken, maar veel mensen vergeten dat het ook een gewone wielerkoers is. Nerveus ben ik niet. Maar het mag snel zaterdag zijn."

   

  Van Aert maakte de voorbije weken indruk, onder meer met tijdrit- en sprintwinst in de Dauphiné. Toch tempert hij zijn persoonlijke ambities. "Het is misschien wat flauw, maar ik wil in de eerste plaats goed uit deze Tour komen. Het is nog maar mijn eerste grote ronde."

   

  "In eerste instantie is mijn rol om Dylan (Groenewegen) en Steven (Kruijswijk) te helpen. Het is logisch dat we in de sprint de kaart van Dylan trekken, hij is misschien wel de snelste renner van het peloton. Met hem hebben we het meeste kans. Hij heeft met Grøndahl Jansen en Teunissen een vaste lead-out. Mijn taak is om hen aan de laatste kilometer af te zetten."

   

  "Steven moet ik dan weer uit de gevarenzone houden in de ritten die hij wellicht niet kan winnen, maar waar hij wel de Tour kan verliezen. Daarnaast ben ik samen met Tony (Martin) een belangrijke schakel voor de ploegentijdrit."

  "Ik spreek niet uit dat ik een rit wil winnen"

  Van Aert zal in zijn eerste Tour dus vooral een dienende rol op zich nemen. "Maar ik voel mij daar goed bij. Daarnaast zal ik toch af en toe zelf ook mijn kans proberen te grijpen. Ik heb al eens naar het roadbook gekeken en het is een zware Tour, met heel wat ritten die wellicht niet op een massasprint zullen eindigen."

   

  Werken voor Groenewegen en Kruijswijk en tussendoor ook nog eens voor eigen succes gaan: neemt Van Aert niet veel hooi op zijn vork? "Zeker. Daarom dat ik nu ook niet uitspreek dat ik een rit wil winnen. Natuurlijk wil ik dat graag, maar in je eerste Tour moet je ook niet te veel willen. Uitrijden wordt al zwaar genoeg."

  Wout van Aert

  Wout van Aert tussen zijn 2 kopmannen, Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen.

  VIDEO: Team stoomt zich klaar op luchtmachtbasis