• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jarige Morgan (30) in het oog van de storm: "Gebrek aan klasse"

  Alex Morgan vierde haar doelpunt gisteren met een opvallend gebaar.

  Alex Morgan maakte gisteren haar 6e doelpunt op het WK voetbal voor vrouwen, nota bene op haar 30e verjaardag. De Amerikaanse ster vierde de 1-2 tegen Engeland met een opvallend gebaar: ze dronk een kopje thee en daar kon niet iedereen mee lachen.

  Verwijzing naar "Tea Party"'?

  Morgan is het uithangbord van het vrouwenvoetbal in de Verenigde Staten. De speelster van Orlando Pride is bezig aan een sterk WK. Tegen Engeland maakte ze gisteren op haar verjaardag haar 6e doelpunt van het toernooi.

   

  Niet haar kopbaldoelpunt was opvallend, wel haar viering achteraf. Morgan deed alsof ze een kopje thee dronk met de pink omhoog, volgens de Engelse traditie.

   

  Een paar dagen voor de "Fourth of July", de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag, zou het volgens velen een verwijzing kunnen zijn naar het begin van de Amerikaanse revolutie in 1773. Toen gooiden de Amerikanen de theekratten van de Engelsen in het water van de haven van Boston. De "Tea Party" was geboren, vandaar het kopje thee van Morgan?

  "Wansmakelijk" en "gebrek aan klasse"

  In Engeland waren ze niet opgezet met de actie van Morgan. "Het was wansmakelijk", zei de Britse voetbalster Lianne Sanderson op beIN Sports. "Ik had wel verwacht dat ze zou scoren, maar de viering kon me alles behalve bekoren. Het is duidelijk dat ze verwees naar een Engels symbool. Dit is een gebrek aan klasse."


  Morgan zelf was zich (uiteraard) van geen kwaad bewust. "Met Megan Rapinoe (die eerder uithaalde naar Donald Trump, red.) op de bank door een blessure, moest iemand anders toch voor een opvallende viering zorgen?", klonk het.

   

  "Dit team heeft al zoveel over zich gekregen tijdens dit toernooi. We hebben alleszins niet de gemakkelijkste weg naar de finale gekregen."


  Voor de VS is het de vijfde WK-finale, drie keer eerder wonnen ze het toernooi.

  Morgan kopt de VS op voorsprong:

  Enkele reacties op Twitter: