• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Messi reageert na uitschakeling: "Alles zat tegen, ook de ref en VAR"

  Lionel Messi

  Lionel Messi verbijt zijn ontgoocheling na de uitschakeling.

  Deze Copa America is het negende toernooi op een rij dat Lionel Messi niet kan winnen met Argentinië. De superster van Barcelona had kritiek op de ref en VAR en lof voor zijn ploegmaats. "Deze jonge groep is aan het groeien."

  Lionel Messi en Argentinië moeten de Copa America verlaten na de 2-0-nederlaag tegen gastland Brazilië in de halve finales. In tegenstelling tot de groepsmatchen en de kwartfinale was Messi nu wel op niveau, maar hij kon de uitschakeling niet vermijden.

   

  Na het laatste fluitsignaal moest hij even bekomen. "We hebben een goeie match gespeeld", zei Messi. "We kwamen niet onder druk en hadden genoeg kansen om te scoren." Agüero kopte op de lat, Messi trof de paal. "We hebben alles gegeven, maar alles zat tegen, ook de ref en de VAR."

   

  "Bij elk klein contact was het een fout in het voordeel van Brazilië. We hadden misschien twee strafschoppen moeten krijgen. Ik hoop dat de Conmebol (Zuid-Amerikaanse voetbalbond) er iets aan doet, maar dat zal wel niet. Brazilië komt er wel mee weg."

   

  Na het verlies in de finale van de Copa America in 2016 nam Messi kortstondig afscheid van de Argentijnse nationale ploeg. "Ik heb me geamuseerd met deze groep spelers en als ik in de toekomst kan helpen, dan zal ik dat doen. Dit is een jonge groep die aan het groeien is, ik voel dat er muziek in zit. Ik hoop dat we thuis respect krijgen en geen kritiek."