EK-ganger Bushiri speelt volgend seizoen in de Premier League

  Bushiri maakte deel uit van de EK-selectie van de Belgische beloften.

  Rocky Bushiri verlaat KV Oostende voor een avontuur bij Norwich City in de Premier League. De 19-jarige verdediger speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij Eupen en was er ook bij op het EK U21 in Italië.

  Bushiri brak in 2018 door bij KV Oostende. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Eupen. Na een sterk seizoen trok hij met de jonge Rode Duivels naar het EK U21 in Italië. Enkel tegen het gastland (3-1-verlies) kwam hij in actie.

   

  Vandaag bereikte KV Oostende een akkoord met Norwich City over de onmiddellijke overgang van Bushiri. "We hebben een deal gesloten waarin alle partijen zich kunnen vinden", legt sportief directeur Guy Ghysel uit. 

   

  "Bushiri wilde absoluut deze stap zetten en wij wilden hem dan ook niet tegenhouden. We wensen hem veel succes toe met deze nieuwe uitdaging.”

   

  Norwich werd vorig seizoen kampioen in de Engelse Championship. De Oost-Engelse club wordt getraind door de Duitser Daniel Farke.