Van Damme: "Mijn best doen om Lokeren weer naar eerste te brengen"

  Jelle Van Damme

  Jelle Van Damme

  Jelle Van Damme zet zijn carrière voort bij Lokeren. De 35-jarige verdediger speelde bij de jeugd van Lokeren en moest vorige maand afscheid nemen van Antwerp. "Ik ben trots om hier terug te zijn, de cirkel is rond."

  Jelle Van Damme breit nog een verlengstuk aan zijn carrière en doet dat bij de club waar hij opgegroeid is: Lokeren. Lokeren degradeerde afgelopen seizoen naar de Proximus League, maar de nieuwe eigenaar Louis de Vries wil zo snel mogelijk terug naar de Jupiler Pro League.

   

  En daar wil Van Damme een handje bij helpen: "Ik ben trots om hier opnieuw te zijn. De cirkel is rond. Ik ga mijn best doen om Lokeren weer naar eerste te brengen, waar Lokeren ook thuishoort."

   

  "Zowel de sportieve als de emotionele factor hebben een rol gespeeld", gaat Van Damme voort. "Bovendien heeft de persoon die me destijds naar Germinal Beerschot transfereerde, me nu ook teruggehaald."

   

  Of de ervaren verdediger zijn rentree maakt in 1A of in 1B is nog niet helemaal duidelijk. "Ik ga ervan uit dat het 1B is. Ik begrijp dat de fans op een ander scenario hopen, maar ik focus me op 1B. En als het 1A is, zien we wel."

   

  "Ik teken voor een seizoen met een optie op een tweede. Dat hangt niet zo zeer af van de promotie, wel van een interne evaluatie."

   

  Van Damme speelde tot 2001 bij Lokeren, op 18-jarige leeftijd trok hij naar Germinal Beerschot. Op de voorlopige kalender van de Proximus League staan net die twee clubs op de eerste speeldag tegenover elkaar: Beerschot en Lokeren.

  Ik ga ervan uit dat we in 1B aan de slag gaan. Daar focus ik me op.

  Jelle Van Damme

  Bekijk hier het volledige interview met Jelle Van Damme

  Zo kondigt Jelle Van Damme zijn komst aan