• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ongeluksvogel Chris Froome krijgt Tourleeuwtje op ziekenbed

  Chris Froome

  Chris Froome zal de Ronde van Frankrijk van een afstand moeten volgen.

  Chris Froome zal dit jaar de gele trui niet kunnen veroveren in de Ronde van Frankrijk. Als troostprijs heeft de Tour hem wel de mascotte opgestuurd. En daar is de viervoudige eindwinnaar zichtbaar blij mee.

  Chris Froome zal komend weekend vanuit zijn ziekenbed naar de start van de Ronde van Frankrijk in Brussel moeten kijken. De Tourorganisatie steekt hem een hart onder de riem en heeft hem een leeuwtje bezorgd, de mascotte van de geletruidrager.

   

  "Niet meteen hoe ik gepland had er eentje te krijgen, maar bedankt", reageert Froome via de sociale media.

  Chris Froome kwam vorige maand zwaar ten val. Net voor de tijdrit in de Dauphiné blies een windhoos hem van de fiets. De Tourfavoriet liep breuken op aan zijn rechterdijbeen, elleboog, ribben en nek.