"El Tractor" twee jaar langer bij Deceuninck-Quick Step: "Logisch"

  Declercq in actie.

  Tim Declercq heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick Step verlengd tot eind 2021. De 30-jarige Belg is bezig aan zijn derde seizoen en reed voor de blauwe garde al ettelijke meters op kop van het peloton.

  "Snel tot een overeenkomst gekomen"

  Declercq ondertekende in 2017 zijn eerste contract bij de ploeg van Patrick Lefevere. Hij ontpopte zich in geen tijd tot een belangrijke pion in de voorjaarswedstrijden en de grote ronden, vooral door zijn harde labeur op kop van het peloton.

   

  Vandaag verlengde Declercq zijn contract tot het einde van 2021. "Ik kan mijn droom blijven beleven", zegt de West-Vlaming in een persbericht.

   

  "We zijn heel snel tot een overeenkomst gekomen en ik ben blij dat ik nog twee jaar langer bij deze ploeg mag rijden. Ik ben heel trots op wat we al verwezenlijkt hebben en ik hoop mijn steentje te kunnen blijven bijdragen."

   

  Ook CEO Patrick Lefevere is in de wolken met het verlengde verblijf van Declercq. "Tim heeft al meermaals bewezen dat hij een echte teamspeler is. Hij geeft alles voor onze kopmannen en we kunnen altijd op hem rekenen. Zijn contractverlenging is dan ook heel logisch."

  Ik ben heel trots op wat we al verwezenlijkt hebben en ik hoop mijn steentje te kunnen blijven bijdragen.

  Deceuninck maakte het nieuws bekend met een filmpje: