Zwitsers international Florijana Ismaili is verdronken in Comomeer

  Ismaili was Zwitsers international.

  De 24-jarige Florijana Ismaili dook zaterdag in het Comomeer, maar kwam niet meer boven.

  Zoals verwacht is het onderzoek naar de vermiste Zwitserse voetbalster Florijana Ismaili geëindigd met het droeve nieuws dat ze verdronken is in het Comomeer. Speurders vonden haar lichaam op 200 meter diepte.

  Het verhaal hield Zwitserland en bij uitbreiding de hele voetbalwereld al sinds zaterdag in de ban. De 24-jarige aanvoerster van Zwitsers kampioen Young Boys Bern was toen op een zwemuitje aan het Comomeer in Italiaans Lombardije. Ze dook in het water, maar kwam niet meer boven.

   

  Meteen werd met man en macht gezocht naar de 33-voudige international, die eind vorig jaar nog een WK-barrage tegen België won, maar zonder resultaat. Aanvankelijk was er nog hoop, maar die verdween stilaan. Vandaag werd met speciale apparatuur voortgezocht, daarbij werd haar lichaam op 200 meter diepte gelokaliseerd en daarna geborgen.

  De mannenploeg van Young Boys vormt een hart voor Florijana