Tottenham haalt eindelijk nog eens grote vis: Ndombelé van Lyon

  " "

  Tottenham betaalt 60 miljoen euro voor de 22-jarige verdedigende middenvelder.

  Twee jaar lang deed Tottenham geen transfer, maar vandaag heeft de club van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld twee keer toegeslagen. Het betaalde 60 miljoen euro - een clubrecord - voor de Franse international Tanguy Ndombelé van Lyon. Bij Leeds haalde Tottenham de 18-jarige linksbuiten Jack Clarke.

  Tottenham draaide de voorbije twee jaar bovenaan mee in de Premier League en de Champions League zonder een transfer te doen, het was een opmerkelijk feit. Maar de club stak veel centen in zijn nieuwe stadion én bouwde met Mauricio Pochettino aan een succesvolle ploeg met de spelers die er waren.

   

  Maar vandaag sloeg de verliezende Champions League-finalist twee keer toe. Eerst kondigde het de komst van Jack Clarke aan, de jonge linksbuiten van Leeds United. Die wordt evenwel meteen weer uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser.

   

   Van Tanguy Ndombelé wordt meteen veel meer verwacht. De 22-jarige verdedigende middenvelder tekende voor 5 jaar. Hij moet bij Tottenham de naar China vertrokken Mousa Dembélé doen vergeten.

   

  Lyon betaalde in 2017 10 miljoen euro voor Ndombelé aan Amiens. Bij Lyon ontpopte de robuuste middenvelder meteen tot een sterkhouder: in 96 officiële duels kwam hij tot 4 goals en 16 assists. In oktober 2018 maakte Ndombelé zijn debuut bij Frankrijk, waarvoor hij ondertussen al 6 keer in actie kwam.

  Nu is de international 60 miljoen euro waard met eventueel nog een bonus van 10 miljoen euro. Nooit betaalde Tottenham meer voor een voetballer.

  Tweets over de deal: