Ga naar de inhoud

Education First rekent op Uran, Van Garderen en Woods in de Tour

 di 2 juli 2019 20:53
Dit is een archieffoto van een Education First-ploeg.
Rigoberto Uran (r) eindigde in 2017 tweede.

Alle selecties voor de Tour zijn bekend: Education First heeft vanavond als laatste ploeg de 8 namen die zaterdag in Brussel aan de start zullen staan vrijgegeven. Het was al bekend dat Sep Vanmarcke, de enige Belg in het team, er niet bij is.

Het Amerikaanse team rijdt de 106 Tour met 8 verschillende nationaliteiten: de Italiaanse Ronde-winnaar Alberto Bettiol, de Australiër Simon Clarke, de Amerikaan Tejay van Garderen, de Est Tanel Kangert, de Nederlander Sebastian Langeveld, de Nieuw-Zeelander Tom Scully, de Colombiaan Rigoberto Uran en de Canadees Michael Woods.

 

Verschillende renners bewezen in het verleden al dat ze een goed klassement kunnen neerzetten. Uran werd in 2017 zelfs tweede, achter Chris Froome. Vorig jaar gaf de Colombiaan op.

 

Van Garderen finishte al 2 keer in de top 5, al is dat al wat jaren geleden: in 2012 en 2014. Woods eindigde in de Vuelta van 2017 als zevende.

 

De ambities houdt CEO Jonathan Vaughters voor zich: "Die verklappen zou niet leuk zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.