Ruben maakt Wielermanager-ploeg: "Met Backaert voor bollen en Bernal voor geel"

  De 16 namen van de Wielermanager-ploeg van Ruben Van Gucht.

  Ruben selecteert 4 Belgen: Teuns, Van Aert, De Gendt en Backaert.

  Net als in het voorjaar pakt Sporza ook voor de Tour uit met een Wielermanager, waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. Sporza-presentator/commentator Ruben Van Gucht stelde voor ons zijn ploeg van 16 namen samen. Hoe ging hij te werk? En kan jij beter?

  Van Gucht doet zijn keuzestrategie uit de doeken

  "Bernal voor het klassement, maar Fuglsang is ook niet te onderschatten"

  "Ik heb keuzes moeten maken, zoals iedereen keuzes zal moeten maken. Ik heb bijvoorbeeld geen Sagan genomen. Ik geloof in zijn kwaliteiten, maar hij is heel duur. Ook geen Groenewegen, Thomas, Bardet. In hen geloof ik iets minder op dit parcours of met de vorm die ze hebben."

   

  Wie heeft Ruben dan wel in zijn 16-koppige team van 100 miljoen euro? "Ik heb enkele kopmannen, in wie ik geloof voor het klassement. Met Bernal om te beginnen. Hij is jong, maar heeft ongelooflijke dingen laten zien in Zwitserland en Parijs-Nice. En ik denk dat hij kan profiteren van de schaduw van Thomas."

   

  Ook Nibali en Valverde zijn kopmannen. "Valverde heb ik niet zozeer gepakt voor het klassement, maar hij kan altijd toeslaan in een lastige rit. Hij kan in een bergrit winnen of in een sprint en zo veel punten pakken. En ook zeker niet te onderschatten is Fuglsang. Hij zit in de vorm van zijn leven, heeft de Dauphiné gewonnen en was ook in het voorjaar heel sterk.En Astana rijdt als een blok."

  Egan Bernal

  Egan Bernal

  "Als Groenewegen gelost is, trekt Jumbo de kaart-Van Aert"

  Daarna komt Ruben tot zijn sprinters. "Wie het parcours bekeken heeft, ziet dat het niet echt voor rassprinters is. In vele finales is er nog klimwerk. Ik zie Groenewegen, zelfs Viviani en andere raspaarden dat niet overleven. Daarom heb ik Kristoff genomen, die opnieuw op niveau is. Matthews, die zonder Dumoulin in de ploeg nu alle steun zal krijgen, en Boasson Hagen is ook zo'n type."

   

  Toch nam Ruben Viviani erbij: "Die is duur, maar iemand moet op de Champs Elysées winnen. En er zijn nog wel een paar vlakke ritten." 

   

  Wie ook niet kan ontbreken, is Alaphilippe: "Dat is een Valverde-figuur. Die kan het in een grote groep, die kan voor de bolletjestrui gaan, die kan een (halve) bergrit winnen. En ik reken ook op Dylan Teuns om dat soort ritten af te maken." Met Wout van Aert kiest Ruben nog een tweede landgenoot. "Hij kan ook een rit overleven. Als Groenewegen gelost is, zal de kaart-Van Aert getrokken worden bij Jumbo."

  " "

  Wout van Aert.

  "Backaert pakt de bolletjestrui op de Muur van zijn Geraardsbergen"

  Tot slot selecteerde Ruben nog een paar vrijbuiters, "mannen die een overgangsrit altijd naar hun hand kunnen zetten": "Luis Leon Sanchez, Magnus Cort Nielsen en Thomas De Gendt. Die laatste moet er altijd bij voor de dingen die hij in het verleden al heeft laten zien."


  Voor zijn laatste 2 posities waren de centen bijna op: "Stefan Küng en Frederik Backaert. Ik geloof in Küng voor de tijdrit in de 2e week. Backaert is vaak mee in een ontsnapping en ik geloof rotsvast dat Backaert de bolletjestrui gaat nemen op de Muur in zijn Geraardsbergen."

  " "

  Frederik Backaert.

  Alle info:

  Aan de slag!