Luc Devroe verhoord in voetbalschandaal

  Het verhoor met Luc Devroe ging over de transfer van Adam Marusic naar Oostende.

  In het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal is Luc Devroe gisteren ondervraagd door de federale gerechtelijke politie van Hasselt. Dat bevestigt zijn advocaat Eric Flamée. 

  Na een gesprek met Luc Devroe is gebleken dat de transfer van Adam Marusic naar Oostende met tussenkomst van Dejan Veljkovic verwezenlijkt is. Op dat moment was Devroe sportief directeur bij de kustploeg. De speurders wilden duidelijke antwoorden van Devroe en die hebben ze volgens zijn advocaat Eric Flamée ook gekregen.

   

  "Het is de enige keer dat mijn cliënt met Veljkovic heeft samengewerkt. Verder maakt mijn cliënt zich geen zorgen", zegt Flamée. "Er komt geen vervolg op het verhoor."

   

  Adam Marusic, Montenegrijns international, werd in 2016 van Kortrijk naar Oostende getransfereerd. De commissies op die transfer werden via facturen betaald.

   

  Momenteel maakt de verdediger het mooie weer bij Lazio. Op die transfer lag de commissie, gezien het grotere transferbedrag, hoger dan op de transfer naar Oostende, aldus Flamée.

  Het is de enige keer dat mijn cliënt met Veljkovic heeft samengewerkt. Verder maakt mijn cliënt zich geen zorgen.

  Advocaat Eric Flamée
  Adam Marusic

  Adam Marusic maakte in 2017 de overstap van Oostende naar Lazio.