Rafael Benitez is nieuwe coach van Yannick Carrasco

  Rafael Benitez

  4 jaar geleden ging Rafael Benitez (l) aan de slag bij Real Madrid.

  Rode Duivel Yannick Carrasco krijgt een topcoach in China. Rafael Benitez (59) is nieuw bij Dalian Yifang.

  Rafael Benitez zei vorige zondag de Engelse club Newcastle United vaarwel om in China aan de slag te gaan. Bij Dalian Yifang volgt de 59-jarige Spanjaard Choi Kang-hee op. Die stapte maandag omwille van "persoonlijke redenen" op.

   

  Het is nog niet duidelijk wat de komst van Benitez betekent voor de situatie van Yannick Carrasco bij de Chinese club. De 25-jarige winger speelt er sinds februari 2018, maar liet al meermaals weten op een terugkeer naar Europa te azen.

   

  Na de EK-kwalificatiematchen tegen Kazachstan en Schotland miste Carrasco de wedstrijd tegen Hebei Fortune, volgens de Rode Duivel door een vertraagde vlucht. Daarop besliste Dalian Yifang de Belgische flankaanvaller te schorsen. Zaterdag mocht hij echter opnieuw opdraven. Met een omgezette strafschop had Carrasco een belangrijk aandeel in de 1-3-zege tegen Beijing Renhe.

  Yannick Carrasco

  Vindt Yannick Carrasco zijn spelplezier terug onder Benitez?

  Liverpool, Real, Napoli, ...

  Rafael Benitez kan een indrukwekkende cv voorleggen. Hij coachte al topclubs zoals Valencia, Liverpool, Chelsea, Napoli en Real Madrid. Met Liverpool won Benitez de Champions League, met Valencia de UEFA-cup en met Chelsea de Europa League.

   

  In de zomer van 2015 ging Benitez aan de slag bij Real Madrid, maar dat werd geen succes. Na een half jaar moest hij er al opkrassen.