Murray neemt met Serena deel aan gemengd dubbel in Wimbledon

  Andy Murray en Serena Williams

  Andy Murray heeft Wimbledon 2 keer gewonnen in het enkelspel, Serena Williams 7 keer.

  Het gemengd dubbelspel in Wimbledon is een nieuw superduo rijker. De heroptredende Andy Murray heeft zich samen met Serena Williams ingeschreven voor het gemengd dubbelspel.

  Andy Murray werkt voorzichtig aan zijn comeback na zijn heupoperatie. Hij speelde eerder al 2 grastoernooien in het mannen dubbelspel. Een deelname aan het enkelspel op "zijn" Wimbledon was nog wat te hoog gegrepen, maar toch wou hij het toernooi niet vanuit zijn zetel volgen.

   

  Murray en Serena Williams hadden in de pers al gehint op een samenwerking op Wimbledon en nu is hun deelname officieel gemaakt. Serena won het gemengd dubbel al eens in 1998, haar enige poging in Londen, aan de zijde van de Wit-Rus Maks Mirni. Voor Murray is het ook niet de eerste keer dat hij deelneemt aan het gemengd dubbelspel op Wimbledon. Zo speelde hij er op zijn 19e nog aan de zijde van Kirsten Flipkens. Murray speelt dit jaar ook nog het mannendubbel met Pierre-Hugues Herbert.