• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tim Merlier viert in café van mama: "Beste dag van het jaar"

  Tim Merlier

  Tim Merlier heeft zijn glas bier verdiend.

  Tim Merlier heeft zijn topdag afgerond in eigen dorp. In het café van zijn moeder stonden zijn supporters hem op te wachten. "Het zijn hier Wortegemse feesten", vertelde de kersverse Belgische kampioen voor onze camera.

  "We are the champions"

  Rond 22.30u, vijf uur na zijn triomf in Gent, komt Tim Merlier in de Belgische driekleur toe in Wortegem-Petegem. De supporters juichen hem toe en de deejay draait toepasselijk "We are the champions" van Queen.

  Merlier gaat de lucht in

  Tim Merlier wordt letterlijk op handen gedragen en de deejay heeft er zin in. Nu legt hij de kleinkunstklassieker "Tim" van Wim Decraene op.

  "Slapen hoeft niet"

  "Ongelooflijk", vertelt Tim Merlier over de ontvangst in zijn dorp. "Het zijn hier Wortegemse feesten, echt fantastisch."

   

  "Voor het café van mijn moeder is dit de beste dag van het jaar. En die zal nog niet snel afgelopen zijn. Slapen hoeft nu even niet, want ik wil hier volop van genieten."

  Ad fundum

  Na een wedstrijd van 224 kilometer krijg je dorst. Wanneer Tim Merlier het café van zijn moeder betreedt, staat er een frisse pint klaar. Die gaat in een teug naar binnen. Daarna bestelt de Belgische kampioen een cola.

  Mario De Clercq viert mee

  Ook dorpsgenoot Mario De Clercq is van de partij. Hij leerde Tim Merlier de knepen van het vak in het veld. En De Clercq combineerde als wielrenner ook een tijd de weg met het veld.