Tourdebuut voor Teuns, CCC wil ritzeges met Pauwels en Van Avermaet

  Dylan Teuns zal op zijn 27e voor het eerst aan de start van de Tour staan.

  Bahrain Merida en CCC Team hebben hun selecties rond voor de Ronde van Frankrijk. Vincenzo Nibali is bij Bahrain Merida aangewezen als de frontman, Dylan Teuns zal zijn Tourdebuut maken. Bij CCC Team hebben ze geen klassementsambities. Onder meer Greg Van Avermaet en Serge Pauwels moeten azen op ritzeges.

  Nibali voor ritzeges of bergtrui

  Bahrain Merida komt met een sterke ploeg aan de start van de 106e Tour de France. Met Nibali hebben ze een ex-winnaar van de Tour (in 2014, red.) en de voorbije nummer twee van de Ronde van Italië in huis. De Italiaan zelf liet echter al weten na de Giro dat zijn focus waarschijnlijk naar ritzeges of de bergtrui zal gaan in de Tour.

   

  Andere jongens om in de gaten te houden van Bahrain Merida zijn Rohan Dennis, die wil schitteren in de tijdritten, Sonny Colbrelli in het snellere werk, Matej Mohoric en de Belg Dylan Teuns voor de nijdige aankomsten.

   

  Voor de 27-jarige Teuns wordt het zijn Tourdebuut. "Ik ben heel blij met mijn eerste Tourselectie", laat hij weten. "Ik heb een goede Dauphiné achter de rug en trek met vertrouwen naar Frankrijk. Daar zien we wel wat er mogelijk is."

  CCC aast op dagsucces

  CCC verschijnt met een team aan de start waar geen enkele renner echte klassementsambities heeft. Twee Belgen verdedigen het oranje shirt: Greg Van Avermaet en Serge Pauwels. Zij moeten proberen dagsucces te boeken voor de formatie, net zoals drievoudig Vuelta-ritwinnaar Alessandro De Marchi. 

   

  "Ik wil een rit winnen, dat is geen geheim", zegt Van Avermaet. "Zonder een kopman voor het klassement krijgen we allemaal de vrijheid om voor eigen resultaten te rijden. Dat de Tour start in België, zorgt voor extra motivatie."

   

  Van Avermaet won in 2015 en 2016 al eens een rit in de Tour. Vorig jaar droeg hij ruim een week de gele trui.