Somers en Vanroy verlaten KV Mechelen en het Belgische voetbal

  Stefaan Vanroy en Olivier Somers zetten een stap opzij. Ze hopen zo dat Mechelen "serener en eerlijker behandeld zal worden".

  Mede-hoofdaandeelhouder Olivier Somers en sportief directeur Stefaan Vanroy hebben beslist een stap opzij te zetten bij voetbalclub KV Mechelen. Het tweetal verlaat meteen ook het Belgische voetbal. De club komt op deze manier grotendeels in handen van Dieter Penninckx.

  “Het was een van de moeilijkste en pijnlijkste beslissingen in ons leven, maar in het belang van de club en haar geweldige supporters is dit de juiste keuze. Het doet pijn om van deze fantastische vereniging afscheid te nemen", laten Somers en Vanroy weten op de website van Mechelen.

   

  "We konden en wilden echter niet langer toekijken hoe onze reputatie en die van de club blijvend besmeurd werd. We hopen dat ons vertrek kan bijdragen tot een meer serene en eerlijke benadering van KV Mechelen.” 

   

  Somers en Vanroy blijven hun onschuld uitschreeuwen. "We zullen onszelf dan ook met alle middelen blijven verdedigen, maar we hebben het volste vertrouwen in het gerecht en zijn er rotsvast van overtuigd dat gerechtigheid zal geschieden.”

  Vooringenomen beeldvorming

  Somers en Vanroy zijn tot slot ontgoocheld over de manier waarop het proces wordt gevoerd. "De voorbije maanden bleek helaas dat een zeer gebrekkige procedure en een onvolledige bewijslast voldoende zijn voor een veroordeling. Dat daarbij een negatieve en vooringenomen beeldvorming belangrijker bleken te zijn dan een eerlijk proces stemt tot nadenken."

   

  Het is volgens hen nu aan het BAS om een oordeel te vellen. "We hopen dat dit door onze beslissing en los van personen op een voor KV Mechelen en onszelf eerlijke en rechtvaardige manier zal gebeuren.”

   

  Met het vertrek komt KV Mechelen grotendeels in handen van Dieter Penninckx, de andere hoofdaandeelhouder. Een deel van de aandelen van Somers komt in handen van het Malinwa Supportersorgaan.

   

  In de zaak rond matchfixing in het Belgisch voetbal werd Somers tien jaar geschorst door de Geschillencommissie Hoger Beroep, Vanroy kreeg zeven jaar schorsing.

  Coach: "Nobele beslissing"

  "Vanochtend om 8.30u zijn we op de hoogte gebracht door Dieter Penninckx (de nieuwe topman, red.) en een afvaardiging van de supporters", reageert KV Mechelen-coach Wouter Vrancken.

   

  "Het is een beslissing ver van mijn bed. Ik probeer er weinig energie aan te verspillen. Dat zijn zaken voor het bestuur, wij concentreren ons op het werk op het veld."

   

  Vrancken toont wel begrip voor zijn voormalige bazen. "Ze zullen hun redenen hebben voor hun beslissing en zoals ik het hoor zijn die nobel", besluit de trainer.