Senegal plaatst zich voor 1/8e finales en Congo profiteert mee

  " "

  Een 3-0-zege tegen Kenia volstaat voor Senegal op de 3e speeldag om door te stoten.

  Senegal heeft zich na een 3-0-zege tegen Kenia gekwalificeerd voor de 1/8e finales van de Afrika Cup in Egypte. De Leeuwen van Teranga maakten 3 goals in een kwartier na het uur. Algerije klopte Tanzania met 3-0 en is groepswinnaar.

  Algerije was al zeker van de volgende ronde na hun 6 op 6, zodat liefst 9 andere spelers het veld werden opgestuurd door coach Belmadi tegen het al uitgeschakelde Tanzania.

   

  Islam Slimani en Adam Ounas waren de matchwinnaars: Slimani opende de score in de 35e minuut op aangeven van Ounas. Daarna was het 2 keer omgekeerd: 3-0 bij de rust. Genk-spits Samatta kon bij Tanzania 90 minuten niet scoren. 

   

  Senegal moest winnen om zeker te zijn van zijn ticket en daar zorgden Rennes-spits Sarr en Liverpool-aanvaller Sadio Mané voor met 3 goals in een kwartier. Mané had voor de rust nog een penalty gemist. Diatta van Club viel 10 minuten voor het einde in bij Senegal.

   

  Congo, de derde in groep A, mag Senegal bedanken. Nu zijn Mpoku (Standard) en co zeker om als een van de 4 beste derdes mee te mogen naar de 1/8e finales.

   

  In groep D verzekerde Marokko zich van een 9 op 9 dankzij Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht, ex-AA Gent). De Marokkaanse aanvoerder maakte in de 90e minuut de enige goal tegen Zuid-Afrika. Ivoorkust stoot door na een 4-1 tegen Namibië.

  De goal van Boussoufa