• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pro League stelt straks kalender(s) voor

  Vanmiddag stelt de Pro League in Tubeke de kalenders voor het seizoen 2019-2020 in 1A en 1B voor. In de hoogste afdeling zou Beerschot de matchen van KV Mechelen eenvoudig kunnen overnemen.

  Vandaag en morgen luistert het Belgisch Arbitragehof van de Sport naar de pleidooien van o.m. Beerschot, KV Mechelen, Lokeren en Waasland-Beveren in de matchfixingzaak. Dat houdt de Pro League niet tegen om de kalenders voor het nieuwe voetbalseizoen voor te stellen.

   

  Om 11.30u geeft de vereniging van profclubs het programma van 1B vrij, om 13.30u stelt ze de kalender van de hoogste afdeling voor. Hoe die er zullen uitzien, is nu de vraag.

   

  Wellicht wordt er dan ook een kalender voorgesteld met KV Mechelen in 1A. De procedure bij het BAS werkt opschortend en voorlopig is de club dus nog altijd een eersteklasser.

   

  Op de kalender van 1A zou de plaats van KV Mechelen wel relatief eenvoudig ingenomen kunnen worden door Beerschot. De politie van Antwerpen gaf namelijk zijn fiat voor een thuiswedstrijd van Beerschot op alle data waarop KV Mechelen een thuismatch heeft. In Lokeren gebeurde hetzelfde voor de thuisdata van Waasland-Beveren.

   

  Een ander scenario is dat de Pro League met 4 verschillende kalenders op de proppen komt. Wij houden u op de hoogte.