• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tim Merlier: "Ik zit precies nog in een droom"

  Eén dag na zijn overwinning op het Belgisch kampioenschap wielrennen glundert Tim Merlier met zijn driekleur en gouden medaille op de traditionele persconferentie. Na een korte nacht beseft hij nog altijd niet goed wat hem is overkomen.

  Genoten van de fans en de sfeer

  "Goed, ja, maar kort wel." Een eerlijk antwoord van de kersverse Belgische kampioen Tim Merlier op de vraag hoe zijn nacht was.  Desondanks ziet hij er fris en monter uit, maar nog altijd onder de indruk van wat er is gebeurd. "Het besef is er nog altijd niet. Ik zit precies nog in een droom."

   

  "Ik heb mij vrij rustig gehouden en niet echt gevierd. Ik heb vooral genoten van de fans en de sfeer. Het was echt plezant. Rond half vier lag ik in mijn bed en dan wilde ik nog alles overlopen op mijn smartphone, maar daar was geen beginnen aan."

   

  In tegenstelling tot velen voor hem heeft Merlier niet geslapen in zijn kampioenentrui. "Neen, het was echt te warm. Ik heb zelfs de airco moeten aanzetten."

  Het EK is het volgende doel

  Vanavond vertrekt Merlier voor enkele dagen op reis met zijn vriendin en zijn moeder. "Ik neem 5 dagen rust. Daarna hervat ik in de GP Pino Cerami en via  de Tour d'Alsace naar het EK in Alkmaar."

   

  "Het is echt een parcours dat binnen mijn mogelijkheden ligt, dus ik leef daar wel gemotiveerd naartoe,  ja." Op de vraag of hij het kopmanschap wil opeisen antwoordt hij diplomatisch:  "De bondscoach beslist wie er zal sprinten of hoe de tactiek in mekaar zal zitten."

  Ik hoor vanalle verhalen over wat de Tour doet met je lichaam.

  Tim Merlier

  Na zijn Belgische titel en imposante sprintoverwinning in de Elfstedenronde droomt iedereen hardop van een nieuwe Belgische topper die ook in de Ronde van Frankrijk kan schitteren, maar ook hier blijft  Merlier bescheiden.

   

  "Ik heb al veel topsprinters geklopt, maar of ik die in de Tour ook zou kloppen, dat is iets anders."

   

  "De Tour is het hoogste niveau. Ik hoor daar allerlei verhalen over, wat de Tour doet met je lichaam. Ik weet dus niet goed hoe mijn lichaam daarop zou reageren."