• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Dit gebeurt wanneer Max Verstappen naar de koppositie snelt

  Ziggo Dome

  De concerthal in Amsterdam is tot de nok gevuld voor een Formule 1-race.

  Oranjegekte in het voetbal en het schaatsen kent u. Maar wist u ook dat onze noorderburen helemaal uit hun dak gaan voor Formule 1-coureur Max Verstappen? Zeker wanneer hij een Grote Prijs wint zoals gisteren in Oostenrijk.

  Niet alleen de Red Bull Ring in Oostenrijk kleurde helemaal oranje, de thuisblijvers verzamelden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Meer dan 10.000 Formule 1-fans keken er samen naar de 9e Grote Prijs van het seizoen.

   

  En na 8 races was het uitgerekend Max Verstappen die de Mercedes-hegemonie brak. Toen de Nederlandse lefgozer zijn Red Bull voorbij de Ferrari van koploper Charles Leclerc stuurde, werd de Ziggo Dome helemaal gek. Alsof Oranje net had gescoord op het WK voetbal.

  10.000 Verstappen-fans uit hun dak in Amsterdam:

  Ook Oostenrijk kleurt oranje:

  VIDEO: De passeerbeweging van Verstappen