Racing Genk opent nieuw voetbalseizoen thuis tegen KV Kortrijk

  0 / 0

  Ook de kalender van de Jupiler Pro League is bekend. Landskampioen Racing Genk mag het seizoen 2019-2020 openen. De Limburgers ontvangen in het eigen stadion dan KV Kortrijk.

  De competitiekalender werd tot en met speeldag 7 voorgesteld, in afwachting van de uitspraken rond het matchfixingschandaal. Het is nog altijd niet duidelijk welke clubs in welke reeks zullen aantreden volgend seizoen. Bij het BAS staat vandaag de eerste zittingsdag in de beroepsprocedure op het programma. U kunt de pleidooien hier op de voet volgen.

   

  Afwachtend op een uitspraak van het BAS, heeft de Pro League geopteerd om voor 1A en 1B een voorlopige kalender op te stellen op basis van de sportieve resultaten van vorig seizoen. KV Mechelen en Waasland-Beveren komen daarom uit in 1A, Beerschot en Lokeren in 1B. Die laatste twee teams openen overigens het nieuwe seizoen in de Proximus League.

   

  Indien Mechelen in 1A blijft, opent het op 27 juli bij Zulte Waregem. Waasland-Beveren ontvangt dan Club Brugge.

   

  Voor de eerste grote topper van het nieuwe seizoen is het wachten tot 23 augustus. Speeldag 5 wordt dan geopend door Genk en Anderlecht.

  Kalendermaker: "Nog nooit zo lastig geweest"

  • Nils Van Brantegem (kalendermaker): "Het was een huzarenstukje om deze kalender tot stand te brengen. Het wordt elk jaar moeilijker, maar dit jaar was het summum. We hebben ervoor gekozen om Waasland-Beveren en KV Mechelen in het begin niet aan elkaar te koppelen. Mechelen kan meteen door Beerschot vervangen worden, Waasland-Beveren door Lokeren."

   

  • Pierre François (CEO Pro League): "Het enige wat nog zal veranderen is de namen van de clubs, maar niet de dagen of de uren. Er waren geen chaotische of surreële toestanden, maar het was zeker geen kinderspel. Er valt ons nu absoluut niets te verwijten, integendeel."

   

  • Erik Gerits (CEO Racing Genk): "We zijn blij dat we met een mooie thuismatch tegen Kortrijk aan de competitie beginnen, maar het is wel wat vervelend dat onze eerste twee uitmatchen uitgerekend tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren zijn. We zullen nu 4 ploegen moeten scouten, want het is niet duidelijk of KVM en Waasland-Beveren ook effectief zullen mogen spelen."

  De eerste zeven speeldagen op een rijtje