Gouden Movistar-trio Landa-Valverde-Quintana moet brokken maken

  Nairo Quintana eindigde vorig jaar als tiende en pakte 1 etappezege.

  Movistar heeft zijn zinnen gezet op een knaller van een Ronde van Frankrijk. De formatie vaardigt een heel sterke ploeg af. Zo rekent Movistar op het drietal Mikel Landa, Alejandro Valverde en Nairo Quintana.

  Quintana, die al drie keer het podium haalde in de Tour, is de kopman bij Movistar. Hij krijgt met Landa en Valverde twee topluitenanten mee. Landa eindigde in de voorbije Ronde van Italië, die gewonnen werd door zijn Movistar-ploegmakker Richard Carapaz, als vierde. 

   

  Valverde van zijn kant is weer helemaal terug sinds zijn blessure tijdens het Ardense voorjaar. Hij won een rit en het eindklassement in de Franse rittenkoers Route d'Occitanie en claimde gisteren de Spaanse titel op de weg.

   

  Voorts worden Quintana, Landa en Valverde bijgestaan door extra klimgeweld. Marc Soler, Imanol Erviti, Carlos Verona, Andrey Amador en Nelson Oliveira zijn de andere geselecteerden voor Movistar.