KBVB dringt aan op snelle beslissing BAS: "Anders Europees ticket kwijt"

  BAS

  De 3 arbiters van het BAS die oordelen over het lot van onder meer KV Mechelen.

  De advocate van de voetbalbond heeft op de zittingen van het BAS over het matchfixingdossier de druk opgevoerd op de arbiters. Een beslissing vóór 15 juli is cruciaal, anders dreigt België een Europees ticket te verliezen. Vanuit de Pro League klinkt zelfs het bericht dat 11 juli de deadline is voor de UEFA.

  Verschillende advocaten van de betrokkenen in het matchfixingdossier hebben de voorbije weken allerlei vertragingstactieken toegepast om de beslissing van het BAS voorbij de start van de competitie te slepen. Maar die tactieken zouden wel eens nefast kunnen uitpakken voor de clubs die komend seizoen Europees willen spelen.

   

  Bondsadvocate Elisabeth Matthys liet op de zitting van het BAS weten dat de Europese voetbalbond aan de KBVB heeft laten weten dat het ongeduldig wordt. Als er voor 15 juli geen definitieve uitspraak is in de zaak, dan zal België het Europese ticket dat voor KV Mechelen is voorbehouden wellicht verliezen.

   

  In de wandelgangen valt wel te horen dat die deadline van 15 juli, de dag dat de eindrangschikkingen van de verschillende competities ingediend moeten worden, geen probleem zal vormen voor het BAS, maar met deze actie voert de KBVB de druk wel wat op.

  François (CEO Pro League): "UEFA wil op 11 juli al uitsluitsel"

  Bij de kalendervoorstelling trok ook Pierre François, de CEO van de Pro League, aan de alarmbel. Volgens hem heeft de UEFA zelfs aangedrongen op een definitieve uitspraak voor 11 juli, 4 dagen eerder dus dan de deadline die de KBVB hanteert.

   

  "Als Pro League willen we op 15 juli graag de definitieve reeksindeling kennen, maar de UEFA wil 4 dagen eerder al weten hoe de vork in de steel zit. Dat is 2 weken voor de heenmatch van Antwerp of Gent tegen het Roemeense Viitorul Constanta (2e voorronde Europa League). Als de UEFA dan niet op de hoogte is, kunnen er sancties volgen", zegt François.