• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voormalig Spaans international Christiansen is nieuwe Union-coach

  Thomas Christiansen

  Thomas Christiansen speelde 2 jaar geleden met Apoel Nicosia nog tegen Anderlecht.

  In zijn zoektocht naar een opvolger voor Luka Elsner is Union bij Thomas Christiansen aangekomen, een ex-speler van Barcelona en voormalig topschutter uit de Bundesliga. Als coach werd hij onder meer kampioen in Cyprus en trainde hij Leeds United.

  Thomas Christiansen heeft een wat bijzondere levenswandel. Hij werd geboren in Denemarken, maar begon zijn voetbalcarrière bij Barcelona. Daar geraakte hij niet verder dan de B-ploeg, maar hij verzamelde wel 2 caps voor Spanje, het land van zijn moeder.

   

  Toch zou Christiansen niet kunnen doorbreken in Spanje als speler. In Duitsland lukte hem dat wel. Bij Bochum schopte hij het zelfs tot topschutter van de Bundesliga. Als trainer verdiende hij zijn sporen bij Larnaca en Apoel Nicosia, waarmee hij Cypriotisch kampioen werd. Onlangs nog was hij 8 maanden trainer bij de Engelse tweedeklasser Leeds.

   

  "We wilden een trainer die onze langetermijnvisie deelt", zegt Union-voorzitter Muzio. "Van de profielen die we binnenkregen, sprong Christiansen eruit door zijn ambitie, vastberadenheid en ervaring. Ik ben blij dat we iemand met zo'n cv konden aantrekken."