• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Belgian Cats toonden tegen Servië opnieuw hun ware gelaat"

  Hendrickx blijft geloven in een top 6 op dit EK voor de Belgian Cats.

  De Belgian Cats verloren tegen Servië dan wel hun laatste groepsmatch op het EK basketbal, het niveau was opnieuw een stuk beter dan tegen Wit-Rusland. De Cats blijven nu ook in het toernooi via barrages. "Het is vaak beter in het ritme te blijven, dan enkele dagen te rusten", stelt een positief ingestelde ex-international en cocommentator Sofie Hendrickx aan Sporza. 

  Hendrickx vindt dat de Belgian Cats een goede wedstrijd gespeeld hebben. "Ze gingen goed om met het uitzinnige publiek, de agressieve aanpak van Servië en de intensiteit van de match. België hield de controle en ging het duel aan."

   

  Toch werd er verloren tegen Servië. Waar werd het verschil gemaakt? "Details hebben de uitkomst bepaald", stelt Hendrickx. "Dat spijtige balverlies op het einde door een communicatiefout is er daar eentje van. In het laatste quarter drong Servië de Cats op om overhaaste shots te nemen die niet goed uitdraaiden. En ook op de rebounds hebben we het laten afweten."

  Slovenië is haalbare kaart

  Maar niet getreurd, België zit nog in het EK en toonde volgens Hendrickx opnieuw zijn ware gelaat.

   

  "Dit moet vertrouwen geven voor de match van morgen tegen Slovenië, een haalbare kaart. Het klopt dat we 2 van de 3 groepsmatchen verloren, maar tweede worden in de Groep des Doods is toch ook wel positief. Het is nu zaak de goede punten én de werkpunten te analyseren."

   

  Volgens de ex-international is het overigens niet slecht dat België morgen opnieuw aan de bak moet. "Emma Meesseman gaf dat zelf ook al aan. Zij zit onder meer in het goede en constante ritme en dat wordt nu niet onderbroken door enkele dagen rust."

   

  Hendrickx blijft ook geloven in een top 6 voor de Cats op dit EK. "Het
  niveau dat ze gehaald hebben als ploeg tegen Servië, collectief en individueel, was zeer sterk. Ze zullen er tegen Slovenië klaar voor zijn."

  De analyse van Sofie Hendrickx: